Teknologi

Vad är det som gör ett FAUS-golv så snyggt, unikt och hållbart? 

FAUS-golv bygger på avancerad teknologi och är inte som något annat laminatgolv.FAUS är obestridd världsledare i att utveckla teknik för laminatgolvstillverkning.Här följer beskrivning av de olika tekniker som gör FAUS-golv till unika golv som saknar motstycke.

Wide Plank

Wide Plank Design

Ett unikt Wide Plank system med två plankstorlekar: 120 x 30 cm för trämönster och 120 x 30/120 x 40 cm för sten och keramikmönster. 

Att FAUS har bredare plankor ger dig flera fördelar:

  • Snabbare och enklare läggning
  • Färre fogar vilket minskar risken för skador och ger golvet ett längre liv
  • Skapar förutsättningar för de exceptionella mönster och naturtrogenhet du finner hos FAUS
Wide Plank
RealFeel

RealFeel

FAUS har skapat en teknologi som mycket naturtroget återger utseendet och känslan hos keramik, sten och trä. 
Känn på våra golv! Känn träets ådring, den grova stenytan och den unika strukturen hos klinker.Njut av känslan av "den äkta varan" tillsammans med alla fördelar hos ett laminatgolv.

Realfeel
JointGuard

JointGuard

Tack vare FAUS JointGuard-system ligger fogarna mellan plankorna lite lägre än golvytan.  
Systemet skyddar kanterna mot friktion och direkta slag och hindrar smuts från att samlas i fogarna,vilket gör att Ditt golv håller mycket längre.Ingen smuts fastnar i fogarna och fogarna reser sig inte eller "peakar", dvs. reser sig uppåt.JointGuard förstärker också det realistiska intrycket och bidrar till FAUS-golvets fantastiska hållbarhet.

JointGuard
MicroBevel

MicroBevel

Denna exklusiva innovation från FAUS återger naturtroget mellanrummet mellanträplankorna som ingår i en laminatplatta. 
Resultatet är ett trägolv som ser ut som om den är gjord av separata träplankor,med alla fördelarna av den senaste generationens laminatgolv.

MicroBevel
Multi Direction

Multi Direction Design

Detta är det första verkligt komplexa stenmönstret som någonsin producerats i ett laminatgolv.  
Genom att använda denna teknik sprids mönstret i alla riktningar kontinuerligt och utan avbrottöver flera laminatplattor. Detta ger det färdiglagda golvet ett alldeles äkta utseende av ett slumpmässigtlagt stengolv till en bråkdel av kostnaden för ett riktigt stengolv. Dessutom slipper du all kladdigfäst- och fogmassa.

Multidirection
Inter Plank Continuity

Inter Plank Continuity

Denna teknologi låter mönstret flyta från en planka till nästa.  
Ådringen i träplankan fortsätter utan avbrott vilket åstadkommer utseendet hos riktiga träplankor utan avbrott.Genom att göra detta har vi undanröjt den fula upprepningen av mönster som laminatgolv är ökända för.Detta är den enda teknik i branschen som möjliggör skapandet av intryck av oavbrutna träplankor somfortsätter över laminatgolvets skarvar längs kortsidan.

Inter Plank Continuity
Long Strip Design

Long Strip Design

Föreställ dig ett golv som ser ut som om det vore gjort av riktigt långa träplankor.  
Long Strip är en kreativ utveckling av Inter Plank Design. Detta är den enda teknik som skapar intryck avträplankor i fallande längder upp till 3 meter. Detta åstadkoms utan att förändra plankornaslängder, dimensioner eller förpackningsstorlek.

Long Strip Design
Convex surface

Convex surface

Genom denna innovation har FAUS återskapat känslan av ett åldrat trägolv som har slitits ner genom användning och tid som förflutit.

De mjukare delarna av träet har sjunkit ner medan den hårdare ådringen inte sjunkit ner lika mycket utan finns kvar i relief. Den hårdare ådringen har större motståndskraft mot slitage och resultatet blir en djup tredimensionell design.

Convex surface
MULTI WIDTH

MULTI WIDTH

Det extra breda formatet på FAUS laminatbrädor (Wide Plank) har gjort det möjligt att införliva tre olika bredder på tiljorna; 20, 12 och 8 cm i en planka om 40 cm.

Tack vare denna extrema ingenjörskonst behövs inga tidskrävande kalkyleringar om hur många plankor av varje bredd som behövs! Du kan tänka dig kostnaden för att lägga ett liknande golv med separata träplankor.

MULTI WIDTH
Handscraped

Handscraped

Om du älskar golv med mycket karaktär, då kan handskrapade laminatgolv vara ditt perfekta val.
Tekniken ”handskrapning” ger en illusion av ett äldre renoverat trägolv med fördelar och komfort som ett modernt golv har. Det ger karaktären och utseendet av ett gammalt, välskött golv.

 

Med teknologierna MultiWidth, JointGuard, Microbevel och Interplank får du här ett golv som inte bara ser äkta ut – det känns äkta! Ner till minsta fiber! Och det ser verkligen ut som om det är lagt med separata plankor! Mönstret löper oavbrutet över fogarna ända upp till 3 meters längd! Det är i praktiken omöjligt att skilja det från ett massivt trägolv lagt av de bästa yrkesmännen.